Een bijzonder verhaal - Dartvereniging Houten

Een jaar geleden kreeg het bestuur van DV Houten de volgende mail:

Beste bestuur.

Ik wil mij even voor stellen, ik ben Joke Jansen en woont in Houten.
Ik zou graag lid willen worden van uw dar club.
Ik zou graag een pijltje mee willen gooien hier in Houten.

Ik ben wel slechtziend ik zie nog drie procent maar voor mij is het dartbord een klok, dubbel uitgooien bijv, dubbel 6 is voor mij groen drie uur, ik zie de nimmer niet maar ik heb het hele bord uit mijn hoofd geleerd.

Dit is het enige wat ik zou leuk vind , ik zou het fijn vinden als ik geaccepteerd word om wie ik ben ondanks mijn handicap.

[caption id="attachment_857" align="alignright" width="225"]Joke DV Houten Joke komt een pijltje gooien bij DV Houten[/caption]

Een aantal leden van DV Houten kenden Joke nog van Mango's en we waren het er snel over eens dat dit natuurlijk mogelijk moest zijn. Helaas kreeg Joke daarna nogal wat te verwerken, waardoor het lang niet mogelijk was om Joke's droom om een potje te komen darten te realiseren. Maar twee weken geleden was het dan eindelijk zover. Hoe Joke deze avond heeft ervaren, kun je hieronder lezen:

Dinsdag de Dart avond in Cafe Eddie.s sport Cafe Darts Houten

Ik werd op gehaald door de voorzitter Jeroen Sopers Natuurlijk was het voor mij even vreemd, maar gelukkig Jeroen hielp mij om naar binnen te gaan, even wennen is donker , maar al gauw zag ik wat licht van de dartborden,, ja van binnen voelde ik die spanning al, tjee hoe zal het gaan dacht ik , ik moet zeggen ten eerste een fantasichr barman Eddie, hij stelde mij gelijk op mijn gemak heel vriendelijk en mijn stok op de bar geen probleem,. ja natuurlijk anderen keken wel even, maar gelukkig waren er veel die ik nog kenden van de oude dartclub van Mango,s waar ik ook gedart heb,Ja er werden poultjes gemaakt en ik zat in een leuke poul met de oude knakkers, Willem, Ed, en Jeroen, ja ik gooide niet slecht voor de eerste keer na bijna 2 jaar en schrijven was ook nog geweldig, ze moeten dan wel zeggen wat ze gooien want dat kan ik niet zien,. En toen kreeg ik van de eigenaar Eddie,s sport cafe een mooie polo die alle dartes dragen, volgende week ga ik weer, en als er toernooien zijn ben ik ook van partij, en ik zal zeker die 180 gaan gooien. het was voor mij een super avond en er zullen zeker meedere volgen.
Bedankt Eddie, je bent een geweldige barman en het bestuur van Darts Houten bedankt voor zo lieve en fijne binnen komst .

[caption id="attachment_856" align="alignnone" width="225"]Joke DV Houten 2 Joke met oude bekenden Willem en Edwin[/caption]