De competitiestart laat nog een week op zich wachten, maar de eerste wedstrijden voor de Martin van Ramele Trofee (DBMN Bekertoernooi) worden aankomende week al gespeeld. Hieronder de wedstrijden van alle deelnemende teams van DV Houten. Iedereen veel succes!!

 

B.A.Z. 4 (5D) tegen
DV Houten Bull's Tail (4A)
Te zot voor woorden (3F) tegen
DV Houten Angry Parrots (3B)
DV Houten @Mango's 1 (3D) tegen
Hertog van Gelre 2 (2D)
DV Houten True Blue (4C) tegen Purple 2 (3A)
Cobus for Fun (5C) tegen
D.V. Houten D.Z.Z.L (2A)
D.C.U. 1 (3E) tegen
DV Houten Proclaimers (2D)
DV Houten Straight Arrow (3C) tegen Herry's Bar (2D)
Estrella DWAAS (3B) tegen
DV Houten Andartica (2B)

Er is nog een week te gaan voordat het toernooi echt plaatsvindt, maar nu al is het maximum aantal deelnemers voor Eddie's World Cup bereikt. Onderstaande tweetallen gaan 9 september strijden om de eer:

1. Dirk Jan Krämer en Ron van Swol
2. Gertjan van Herk en Jeroen Sopers
3. Arjan Nielen en Amadeo Timmer
4. Dirk Kers en Ron Louwer
5. Albert Looyen en Kai Schmahl
6. Ronald Balfoort en Wim Hofsink
7. Koert Van Der Sprong en Arco Sikking
8. Janique van Kraaij en Peter van den Toren
9. Gerald Joep Huizenveld en Martijn van de Pol
10. André van Veller en Arjan Aantjes
11. Pascal Boer en Leroy Vos
12. Jordi van der Werf en Raymond Mengerink
13. Rene Broertjes en Nico van Os
14. Dennis Lehman en Ron van den Boogaart
15. Max van der Vliet en Rick Schrijvers
16. Tim van Berkel en Gijs Van Beest
17. Michael Peterse en Enrico Moes
18. Henk Hansen Sr. en Thomas Ulrich
19. Eric Van Meerveld en Danny Wever
20. Paul Knoppert en Roland Doorn
21. Jeremy van de Winkel en Jurrian van Os
22. John Schiffmacher en Chris Schiffmacher
23. Thomas Schrijvers en Leon Koopman
24. Gert Dirksen en Nidjat Agajev
25. Marco Knip en Eric Soekra
26. Kevin Kuipers en René van Woudenberg
27. Edwin Hoogendoorn en Willem Landman
28. Dion Schreurs en Wesley Boontje
29. Maarten Jansen en Berry van Renswoude
30. Martin Schwartz en Timo Kos
31. Ron Dekker en Rana van Eijsden
32. Bram van Wijngaarden en Danny Mijnster

Op 9 september organiseert onze vereniging i.s.m. Café Eddies's een nieuw toernooi, namelijk Eddie's World Cup.

In dit toernooi speel je met je koppelmaat volgens het World Cup of Darts format. Dat betekent dat je iedere wedstrijd 2 singles en een koppel speelt. Een prima voorbereiding op de competitie die dan op het punt van beginnen staat.

Locatie: Café Eddie's, Papiermolen 3a, Houten
Start: 12.00 uur

Voorinschrijven via: http://www.dartvereniginghouten.nl/toernooien/eddie-s-world-cup

Of inschrijven aan de bar tot 11.45 uur.

 

Afgelopen dinsdag was er, zoals iedere dinsdagavond, weer de dinsdagavondranking bij Café Eddie's. En waar de deelnemers normaal allemaal afkomstig zijn uit de regio, hadden we nu ineens Matt Clark, alias Superman, op de deelnemerslijst staan. De voormalig kwartfinalist op de Lakeside en de World Matchplay was een weekje in Nederland en had zin om een toernooitje te gooien. Het grappige was dat weinig mensen dit echt doorhadden, simpelweg omdat ze niet wisten wie de beste man was. Superman loopt natuurlijk ook al een hele tijd mee en zijn beste resultaten zijn al meer dan 10 jaar gelden geboekt. 

Maar niettemin kan Clark nog altijd een behoorlijk pijltje gooien en dat liet hij dinsdagavond ook zien. De poule kwam hij moeiteloos door en leek ik één rechte lijn op weg naar de finale, maar rekende buiten onze eigen Arnold Faverus. De speler van Eddie's Eagles maakte er in de halve finale samen met Clark een waar spektakel van waarbij Arnold uiteindelijk met 3-2 aan het langste eind trok. 

Ook de finale won Arnold van Ron van Swol. Hij bleek dinsdagavond duidelijk de sterkste en meest constante.

Het is even wachten, maar nu is het eindelijk zover. De loting voor de voorronde van de beker staat online. Via het kopje Competitie en Beker --> DBMN Bekertoernooi vind je de loting van al onze teams. Of je volgt gewoon deze link. http://www.dartvereniginghouten.nl/competitie-en-beker/dbmn-bekertoernooi

Iedereen veel succes in de eerste week van september!

Afgelopen zondag deden 5 spelers van DV Houten mee aan de Belgium Masters. Helaas met matig succes:

  • Romy Vermeulen verloor in de 1e ronde van Ongonsar Purev (alias De Spleetoog)
  • Anne Dorrestijn wist het niet te bolwerken tegen Top 20-speelster Dee Bateman en verloor ook in de 1e ronde
  • De 1e ronde was ook eindstation voor Jeroen Sopers die in Fransman Jesse Delorme zijn meerdere moest erkennen
  • Pascal Verhoog overleefde de 1e ronde en stuitte vervolgens op Welshman Wayne Warren. De Welshman, die 13e op de WDF-ranking staat, trok uiteindelijk aan het langste eind
  • Ron van Swol overleefde ook de 1e ronde door Duitser Marius May uit te schakelen. De 2e ronde bleek echter het eindstation omdat Brian Raman op beslissende momenten wat scherper was.

Romy en Anne deden een dag eerder ook nog mee aan de Belgium Open. Anne moest hier in de eerste ronde net met 3-2 het hoofd buigen voor Fallon Sherrock. Van Romy zijn helaas geen uitslagen bekend.

 

Dit weekend stond in Luxemburg de Open (zaterdag) en de Masters (zondag) op het programma. Internationale toernooien waar diverse wereldtoppers op afkomen. Romy Vermeulen van ons team Angry Parrots besloot op dit podium haar seniorendebuut te maken en te kijken of ze zich bij de dames staande kon houden.

En dit was een behoorlijk succesvol debuut kunnen we zeggen, want op de zondag wist ze het zelfs tot de laatste 16 te schoppen. Hier bleek Aileen de Graaf echter een maatje te groot, wat geen schande is natuurlijk. Nu kijken of deze mooie prestatie volgende week een passend vervolg krijgt als de Open Belgium/Belgium Masters op het programma staan. 

De inschrijving voor het seizoen 2018/2019 is bijna gesloten en DV Houten heeft inmiddels alle teams bij de DBMN aangemeld. Komend seizoen gaan we met de volgende teams de competitie in:

Op zaterdag 6 januari vond in Sporthal De Watergoor in Nijkerek weer het Gesloten Midden Nederland plaats. De mogelijkheid voor alle darters van Midden Nederland om zich te kronen tot de beste speler van de DBMN. En er was een groot succes te noteren voor DV Houten. We weten natuurlijk dat ze een aardig pijltje kan gooien, maar dat Anne Dorrestijn de Gesloten Midden Nederland zou gaan winnen, hadden maar weinig mensen voorspeld.

Toch wist Anne, die normaalgesproken haar pijlen gooit voor Let's Play, de titel te bemachtigen. In een sterk bezet damestoernooi met voornamelijk LaCo-speelsters wist Anne door te dringen tot de finale. In de weg naar de finale versloeg ze achtereenvolgens regerend kampioene Anneloes Menger en Saskia van Zoeren om vervolgens in de finale met 4-2 af te rekenen met Diana van Houten.

Wij feliciteren Anne met dit geweldige resultaat!!

Afgelopen zondag zijn de clubkampioenschappen 2017 gehouden. In de finale versloeg Patrick Mengerink nipt Edwin Hoogendoorn en ging er met de schaal vandoor. In de herkansingsronde stonden Danny Wever en Timo Kos tegenover elkaar. Danny wist hier de beker te pakken door Timo met 3-1 te verslaan.

Eric van Meerveld en Gertjan van Herk mogen zich kronen tot clubkampioen in de dubbels.

 

Postadres DV Houten

Hoefbladhof 42
3991 GH Houten

E-mail
bestuur@dartvereniginghouten.nl

Locatie Eddie's

Papiermolen 3A
3994 DJ Houten
Tel: 06-51514491

Locatie Mango’s Café

Het Rond 101
3995 DN Houten
Tel: 030-2682044