In de afgelopen 12 weken was er weliswaar geen competitie van de DBMN, maar kon er dankzij inspanningen van Break Out toch gedart worden in een zomercompetitie, waarin de gezelligheid voorop staat en er daarnaast ook wel een beetje prestige op het spel staat. Met teams uit Houten, Wijk bij Duurstede, Cothen en Leersum was het een goed bezette competitie. Gisterenavond werd in Wijk bij Duurstede de finaledag gehouden, waarbij de nummers 1, 2, 3 etc uit beide poules tegen elkaar speelden. Uiteraard zou de partij tussen beide nummers 1 bepalen wie de zomercompetitie zou winnen. En laten daar nu net 2 teams van DV Houten het tegen elkaar moeten opnemen. 

Eddie's Backstreet Boys is eigenlijk de zomervariant van Eddie's All Stars bij de DBMN. Oftwel een volledig op elkaar ingespeeld team, waarvan de spelers aan één blik genoeg hebben om elkaar te begrijpen. Het andere team is Bier & Tieten 2019: een samenraapsel van spelers uit de vereniging en zelfs een oud-lid van de vereniging. Bij dit team dat in totaal uit 11 spelers bestond, was het iedere week maar weer de vraag wie er precies aan het bord zouden verschijnen. Het was dus duidelijk dat de Backstreet Boys in deze partij de favoriet waren. Het tactisch plan van Bier & Tieten bestond uit het in verwarring brengen van de tegenstander door het inzetten van het vrouwelijk schoon van het team. Dit plan viel echter in duigen toen bleek dat 2/3 van het vrouwelijk schoon van het team niet op de finaledag aanwezig was. De Backstreet Boys liepen dan ook snel uit naar een 6-1 voorsprong, waarmee de overwinning veiliggesteld was. Gertjan, Dennis, Ron, Peter, Ray, Ferry en Don gefeliciteerd met deze mooie overwinning!!

Naast deze 2 teams was ook het team van Angry Parrots nog actief op de finaledag. In de strijd om de 5e plaats wisten ze na een spannende wedstrijd de winst naar zich toe te trekken in de allesbeslissende bierronde. De enige partij die écht ergens om gaat.

Grote dank gaat uit naar Kelly van Lunssen van Break Out voor het organiseren van deze ontzettend leuke zomercompetitie.